Peter J Pappas. My Way

0

Ο Peter J. Pappas, Ελληνο-Κύπριος ομογενής δεύτερης γενιάς, κατάφερε να κάνει το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα δημιουργώντας ένα δυναμικό όμιλο στο κέντρο του Manhattan.

Υπάρχει μια δεδομένη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου, όπου παίρνει την απόφαση με τι θα ασχοληθεί. Πότε ήταν αυτή η στιγμή στη δική σας ζωή; Όταν τελείωσα το σχολείο και πριν μπω στο πανεπιστήμιο, δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήμουν καλός στα μαθηματικά και έτσι επέλεξα να γίνω λογιστής. Δεν γνώριζα ακριβώς τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, αλλά ήξερα ότι είχε να κάνει με αριθμούς και ήμουν καλός στους αριθμούς. Θα μπορούσα να βρω μια θέση κάπου και να κερδίσω 10.000 δολάρια το χρόνο, που τότε πίστευα ότι ήταν πολλά. Αργότερα μπήκα στη βιομηχανία του κλιματισμού. Ήταν εύκολο για μένα και είχα την πρόκληση να μάθω. Εκείνες τις εποχές ο κλιματισμός ήταν πολυτέλεια. Σήμερα δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό. Είναι μέρος του συστήματος. Εκείνες τις μέρες έπρεπε να το τοποθετήσεις.

Η οικογένειά σας είναι πολύ σημαντική στη ζωή σας. Θυμάστε μια συμβουλή του πατέρα σας που την ακολουθείτε ακόμα; Ο πατέρας μου με ενθάρρυνε όταν ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση. Η μητέρα μου προσπάθησε να με αποτρέψει από το να ξεκινήσω, γιατί δεν πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα. Ο πατέρας μου, αντίυετα, μου είπε ότι μπορεί να με καθοδηγήσει, να με βοηθήσει. Με συμβούλεψε να είμαι καλός και ευγενικός και να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο. Μου είπε ότι με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζα τη δύναμη για να συνεργαστώ αποτελεσματικά με τους ανθρώπους. Γιατί η γνώμη του ήταν ότι αν οι άνθρωποι σε αγαπούν, θα θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί σου. Αν είσαι υπερόπτης και σκληρός, κανείς δεν θα θέλει να δουλέψει μαζί σου. Κράτησα τη συμβουλή, γιατί επιβεβαίωνε αυτό που ήμουν. Ενώ με τον πατέρα μου δεν είχαμε πολλά κοινά σε αυτό συμφωνούσαμε. Ο πατέρας μου δούλευε πολλές ώρες, δεν ήταν μεγαλωμένος στην Αμερική και δεν ήταν ο πατέρας που θα έπαιζε με τα παιδιά του. Αλλά ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ιδιαίτερα όταν έφυγε από τη ζωή, τον ανακάλυπτα μέσα μου μέρα με τη μέρα. Έτσι δεν ανησυχούσα αν έμενα μόνος. Ήμουν δυνατός.

Τι σημαίνει τύχη για εσάς; Είναι κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε και απλώς συμβαίνει; Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Πιστεύω ότι τύχη είναι να πέσει όλο το κτίριο, αλλά το δωμάτιο όπου είμαστε να μην πάθει τίποτα. Η τύχη σχετίζεται με το συγχρονισμό, πού είσαι και πότε. Τύχη είναι το καζίνο, εκεί δεν υπάρχουν υπολογισμοί, είναι καθαρά τύχη. Αλλά πιστεύω ότι η επιτυχία δεν σχετίζεται με την τύχη. Ο επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι τυχερός. Δούλεψε σκληρά για να πετύχει, πήρε ρίσκα, αντιμετώπισε τις προκλήσεις και πέτυχε. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε στους ίδιους. Η επιτυχία δεν είναι τύχη. Μια φορά ο θείος μου έβλεπε έναν αγώνα μποξ και καθώς παρακολουθούσαμε σχολίαζα: «Δεν έκανε σωστό εκείνο, έπρεπε να κάνει αυτό ή το άλλο». Ο θείος μου απάντησε: «Όταν βρεθείς εκεί, μπορείς να μιλήσεις. Αυτός προσπαθεί όσο πιο σκληρά μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να κερδίσει. Εσύ κάθεσαι εδώ και κρίνεις. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος. Αυτός μπορεί να νικήσει, γιατί ρισκάρει».

Άρα δεν γεννιόμαστε τυχεροί…Η τύχη είναι υπερτιμημένη λέξη. Αν παρατηρήσεις οι πιο εύποροι άνθρωποι προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι δεν είχαν τίποτα στο παρελθόν. Η πρόκληση είναι να συντηρήσεις και να δημιουργήσεις στη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν δυσκολίες, αλλά τα κατέστρεψαν και τα έχασαν όλα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η πειθαρχία, η θετική σκέψη και η αφοσίωση στο στόχο. Επίσης, οι άνθρωποι πρέπει να εξασκούνται, να δοκιμάζουν σε τι είναι καλοί, να βελτιώνονται και να μη μένουν στάσιμοι. Όπως και στα σπορ έτσι και στη δουλειά, πρέπει να εξασκούμαστε καθημερινά.

O Peter J. Pappas  “έφυγε” τραγουδώντας το αγαπημένο του τραγούδι, My Way του Φρανκ Σινάτρα, σε ηλικία 77 ετών την Πέμπτη το μεσημέρι (23.11.2017) στο Oyster Bay στη Ν.Υόρκη.

Related Posts

 • 56
  9th Aegean Airlines Pro-Am - Ιταλική ΥπόθεσηΜε επιτυχία διοργανώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στα «The Dunes» και «The Bay Course» της Costa Navarino το διεθνές τουρνουά γκολφ της «Aegean Airlines Pro-Am». Στο φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από τις 11 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου 2014, συμμετείχαν 60 ομάδες, διεκδικώντας 70.000 ευρώ, δηλαδή το υψηλότερο prize…
  Tags: και, το, του, η, ο, να, με
 • 51
  Με τη δύση του ηλίου έληξε ένα από τα μεγαλύτερα και συναρπαστικά ερασιτεχνικά τουρνουά γκολφ, αυτό που διοργανώθηκε από την Turkish Airlines, στα πλαίσια του World Golf Cup 2014, στο Golf Club της Γλυφάδας, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014. Στο  44ο  από τα  50 προκριματικά για αυτό το παγκόσμιο γεγονός,…
  Tags: και, του, το, με, ο, να, ήταν
 • 48
  20 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τo Messinia Pro-AmΓια μια ακόμη φορά η  Μεσσηνία είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου γκολφ με το 2ο διεθνές τουρνουά Messinia Pro-Am, που διοργανώνει η Costa Navarino. Με αφορμή το τουρνουά το Golf & Leisure σας παρουσιάζει 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Messinia Pro-Am και το γκολφ. Το 2ο Messinia…
  Tags: και, το, ο, του, η
 • 33
  Five cigars to taste in 2021Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όσο ένα ωραίο πούρο. Τα προσεκτικά επιλεγμένα φύλλα, η διαδικασία της ξήρανσης και του τυλίγματος, κάνουν το πούρο ένα αντικείμενο που ισοδυναμεί με ένα γλυπτό. Η γεύση που αφήνει στο στόμα κάθε ρουφηξιά και ο τεμπέλικος καπνός που σε αγκαλιάζει σαν μυστικό νέφος, είναι μοναδικά. Ενώ…
  Tags: το, του, και, με, είναι, να, η
Share.

Comments are closed.